27. 11. 2014

Boxxer - správná instalace pružiny - návod na výměnu



   Ač se zdá, že výměna pružiny je banalita, narážím stále na opakující se jev - pružina vložená do vidlice obráceně. Pružina má směřovat užším koncem vynutí dolů (obrázek 10) - dovnitř vidlice, na dně je kolík do kterého se opírá, opačné uložení vede k zvýšení tření jak je pružina volná a viklá se v uložení. Hloubka pružiny by měla být na okraj od 14-16 mm nikdy víc než 16mm! 




TYP: nikdy nevkládejte pružinu bez podložek v horní části, vtlačí se do víčka a budete mít vůli ve vidlici a přijdete o 2 cm zdvihu!





NÁVOD NA VÝMĚNU PRUŽINY:

- povolit imbus na horní korunce, povolit nahoře víčko golou (v případě vidlice s bottomout nutné odšroubovat horní kolečko - je jištěno 2x malým ibusem z boku)- vyjmout pružinu (budou tam pravděpodobně 3 podložky)
- vložit novou pružinu užším koncem dolu, zalít olejem (10-40 ml 15W ale lze použít jinou viskozitu dle uvážení) - byla-li vidlice na servisu není nutné- NEMAZAT vazelinou ani čímkoliv tuhým, vazelína zhorší chod Vaší vidlice, zvětší statické tření- nasadit podložky, víčko dotáhnout, dotáhnout imbus na korunce - hotovo.